Kendetegn ved tør hud

 Tør hud føles som om det trækker eller strammer på huden

 Huden kan føles ru eller fnugget og der kan være synlige skæl eller små flager

 Tør hud kan forårsage kløe, som kan være generende og føre til ridser der kan forværre tilstanden

 Tør hud kan forårsage rødme, især hvor huden er særligt udsat på næsen og kinderne.

 Huden kan udvikle revner eller flossede områder som f.eks. læberne.

 I alvorlige tilfælde kan tør hud føre til sår eller irritation især hvis huden ikke bliver plejet

Her på siden kan du se eksempler på tør hud. Man kan være ramt i hele ansigtet eller være tør specifikke områder i ansigtet. For nogen er det også årstidsbestemt eller cyklusbestemt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din første ordre

 

 

Årsager til tør hud

 • Tør hud opstår ofte som følge af mangel på fugtighed i huden. Det kan være forårsaget af tør luft pga. radiatorvarme, især i vintermånederne.
 • Overdreven vask og bade især med varmt vand og brug af udtørrende sæber, kan fjerne de naturlige olier fra huden og bidrage til tørhed
 • Aldring kan medføre nedsat produktion af fedtstoffer i huden som også kan medføre til tørhed og tab af elasticitet
 • Nogle mennesker har en genetisk disposition for tør hud.
 • Koldt og tørt vejr kan påvirke huden negativt ved at fjerne fugtighed og forårsage tørhed. Vind og sol kan også bidrage til tør hud. Nogle oplever det særligt ved vejrskifte og årstidsskift.
 • Nogle hudplejeprodukter indeholder ingredienser der kan strippe huden for de gode fedtstoffer på huden og forårsage tørhed.
 • Visse hudsygdomme f.eks. eksem og psoriasis  kan forårsage tør hud. Vi ser det også hos nogen diabetikere. Derudover kan nogle lægemidler også give tør hud.
 • Utilstrækkelig væskeindtag kan påvirke hudens hydrering og bidrage til tørhed.

5 ting du kan gøre for at slippe af med tør hud

 • Mindsk plasken med vand i ansigtet når du renser og undgå meget varme bade
 • Brug ikke vaskegeleer, sæber og foams til at rense huden, da de allesammen udtørrer huden. Brug i stedet en rensemælk eller cleansing balm, der ikke udtørrer huden.
 • Spis omega 3 fedtsyre og D-vitamin
 • Brug “sandwichmetoden” hvor du bruger din produkter i den rigtige rækkefølge: fugtpleje på huden først og forsegler med fedtcreme og olie. Hovedreglen er at man altid bruger det mest vandede produkt først.
 • Drik nok vand – væske fra fødevarer tæller også.

Kost

En sund og afbalanceret kost kan bidrage til at forbedre hudens tilstand, herunder tørhed. Følgende fødevarer er generelt gavnlige for kroppen, men næringsstofferne kan også bidrage til en mindre tør hud.

Omega-3 fedtsyrer: Fødevarer rige på omega-3 fedtsyrer, såsom fed fisk (laks, makrel, sild), hørfrø, chiafrø og valnødder, kan bidrage til at bevare hudens fugtighed og elasticitet

Antioxidanter: Fødevarer rige på antioxidanter, såsom frugt og grøntsager, kan bidrage til at bekæmpe frie radikaler og understøtte sund hud. Bær, tomater, bladgrøntsager og citrusfrugter er gode kilder.

Vitamin E: Dette vitamin kan hjælpe med at fugte huden. Findes i fødevarer som nødder, frø, spinat og søde kartofler.

Vitamin C: Dette vitamin er vigtigt for dannelsen af kollagen, som er afgørende for hudens struktur og elasticitet. Citrusfrugter, jordbær, kiwi og broccoli er gode kilder til vitamin C.

Vitamin A: Spiller en rolle i hudens heling og regenerering. Fødevarer som søde kartofler, gulerødder og spinat indeholder beta-caroten, som kroppen omdanner til vitamin A.

Vand: En tilstrækkelig hydrering er afgørende for sund hud. Sørg for at drikke tilstrækkeligt med vand i løbet af dagen.

 

 

Hudplejeprodukter til tør hud

Når du har tør hud er det vigtigt ikke at bruge udtørrende renseprodukter. Derfor anbefaler MUNA at du bruger et plejende renseprodukt som Go away dryness. Det er en blid rens, der smelter på huden og renser den skånsomt uden at udtørre. Herefter anbefaler vi at du bruger Hydrate me Gently serummet også topper du med vores fantastiske fede creme Nourish my skin. Vores olie Ready Steady Glow er det sidste produkt du tager på (efter behov) for at forsegle fugten fra de andre hudplejeprodukter. Denne rækkefølge er det man også kalder sandwichmetoden.

PRO-tip: Smør et tyndt lag Go away dryness cleansing balm på tør hud inden du går i bad, så ligger den på huden som en barriere og beskytter din hud mod fugttab, særligt hvis du tager varme bade. Hvis der fortsat er rester af cleansing balm på huden så fjerner du produktet med en opvredet vaskeklud.

Er du stadig i tvivl?

Hvis du har brug for et professionelt blik på din hud og hjælp til at lægge en plan hvor vi bl.a. skræddersyer din hudplejerutine vil vi meget gerne hjælpe dig i vores hudplejeklinik. Du kan booke en hudkonsultation eller en skræddersyet ansigtsbehandling her.

Book her

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din første ordre

Navn(Required)
Privatlivspolitik